Skip to content

Στα τσακίδια αδελφές μου, στα τσακίδια!

24/02/2012

Προβληματιστήκαμε πολύ πριν αποφασίσουμε να αναφερθούμε ξανά στο ίδιο θέμα. Και αυτό επειδή κάποιοι εξ ημών θεώρησαν ότι είναι, πλέον, εκ περισσού ενώ κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι θα πρέπει να έχουμε τον τελευταίο λόγο. Βεβαίως δε βαυκαλιζόμαστε ότι πράγματι θα έχουμε τον τελευταίο λόγο -προφανώς όσο έχει φωνή θα μας τραγουδάει- όμως μάλλον τελικά ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος για να αντισταθούμε (άσε που όσο να πεις, όπως εξελίσσεται η κατάσταση και η καθημερινότητά, δε μας έχουν μείνει πια πολλές ικανοποιήσεις). Ναι, σωστά μαντέψατε, αναφερόμαστε στο μανιφέστο της αποτυχίας (ή “τον απολογισμό του άντρα” -οι γυναίκες, ως γνωστόν δεν κάνουν απολογισμούς) που από τις προάλλες που εμφανίστηκε στα δίκτυα (*) έχει κάνει το γύρο του Facebook, του Twitter, των μέιλ και όποιου άλλου μέσου έχουμε και δεν έχουμε στα χέρια μας. Για κάποιο λόγο δε, αρκετοί θεώρησαν ότι ο “ανώνυμος κομπλεξικός ενός blog που στο βωμό της ανέξοδης λασπολογίας ικανοποιεί τα πιο άγρια ένστικτά του” είμαστε εμείς! Όπως λένε και στο Ίντερνετ, LOL. Και όπως λένε και στα sitcoms “Hi kettle! This is pot”.

Για να το ξεκινήσουμε από το τελευταίο: αν αναφέρεται σ’ εμάς, δεν έχει την παραμικρή ιδέα ποια είναι τα πιο άγρια ένστικτά μας (στην απίθανη περίπτωση που κάποτε θα γίνει επανάσταση στην Ελλάδα, θα τα βγάλουμε βόλτα και θα τα δει -από κοντά) όσο για το πόσο “ανέξοδη” είναι η λασπολογία μας θα το ήξερε αν ήξερε ποιοι έχουν περάσει κατά καιρούς από την κρεατομηχανή του -κάτα κάποιον τρόπο, μ’ αυτό το τελευταίο σχετίζεται και η ανωνυμία μας, για την οποία πολύς λόγος έχει γίνει (προφανώς το να είσαι “ανώνυμος κομπλεξικός” είναι χυδαιότερο από το να είσαι “επώνυμος κομπλεξικός”). Για μας το ουσιώδες όμως είναι άλλο: πραγματικά ρε αδέλφια, αδελφές και executive VPs δεν καταλαβαίνει τη συμμετοχή του στην κατάσταση; Γιατί αν όντως δεν το καταλαβαίνει, τότε καλά κάνει και λέει τον εαυτό του τέσσερις φορές “μαλάκα” στο περιβόητο κείμενο. Από την άλλη, πάντα πιστεύαμε ότι όταν κινείσαι από τα συμπλέγματά σου και τα άγρια ένστικτά σου (που θα ‘λεγε και κάποιος), κατά βάση είσαι όντως περιορισμένης ευφυΐας, οπότε μάλλον τελικά στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να τον κατατάξουμε κι αυτόν και να τελειώνουμε (γιατί έχουμε και κάτι σπεκ απλωμένα στην ταράτσα) και αν κάνει πράξη την απειλή του ότι θα επανακάμψει, τα ξαναλέμε τότε -τουλάχιστον στο μεσοδιάστημα η ζωή μας θα έχει ένα λόγο λιγότερο να είναι θλιβερή.

(*) Κάποτε, έλεγε και έγραφε ότι το Ίντερνετ είναι το μέσο των σπυριάρηδων geeks που δεν έχουν τα κότσια να βγουν στον πραγματικό κόσμο -υπονοώντας ως “πραγματικό”, τον κόσμο που είχε (συν)δημιουργήσει αυτός και τα τ(σ)ιράκια του. Και σήμερα, τον επιξεφτίλειο του, τον εκφωνεί στο μόνο μέσο που του έχει απομείνει: ένα μπλογκ. Life’s a bitch, huh?

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Vagelis permalink
    02/03/2012 19:28

    Ο περισσότερος κόσμος δεν καταλαβαίνει πως άλλο το lifestyle κι άλλο η δηθενιά. Στην Ελλάδα επειδή δεν είχαμε ποτέ αστικό πολιτισμό το lifestyle αναπαράχθηκε με κραυγαλέο τρόπο και παντελή έλλειψη αισθητικής. Το πρόβλημα λοιπόν με τον Κωστόπουλο, όπως και με πολλούς άλλους του σιναφιού του, είναι πως όντας κοινωνικά αμόρφωτοι δεν μπορούσαν να αναβαθμίσουν την αισθητική του μεσοαστού όπως υποτίθεται πως κάνει το lifestyle αλλά αντ’ αυτού ανέδειξαν το trash ως άποψη. Γιατί δεν ήξεραν και τίποτα άλλο. Η ΙΜΑΚΟ έβγαζε δεκαπέντε περιοδικά κι είναι θέμα αν σε όλα μαζί υπήρχαν συνολικά δέκα σελίδες που να μιλάνε για τέχνη.

    Επομένως η πτώση του Κωστόπουλου δεν σηματοδοτεί το τέλος του lifestyle όπως διάφοροι επικριτές του ευαγγελίζονται. Αυτό που θα σηματοδοτήσει είναι τον εξοβελισμό της κακογουστιάς από κυρίαρχο ρεύμα της δημόσιας ζωής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: