Skip to content

Ο Χλιβερός

05/08/2011

Αν νομίσατε ότι εξαφανιστήκαμε εισέτι, χάσατε -απλώς κάτι που πέσανε δουλειές (ναι, παραδόξως, μεσούσης της κρίσης εμείς έχουμε πολλή δουλειά, ενίοτε και επ’ αμοιβή), κάτι που παρακολουθούσαμε τα ματς (Κόπα Αμέρικα, Βρυξέλλες, ξέρετε εσείς), κάτι που γιορτάζαμε το μεγαλείο τόσο της Πλατείας Συντάγματος (όπου σύμπασα η Ελλάς ανακάλυψε ότι η ΕΛΑΣ βαράει, ναι, ε; Τι λε ρε π… αιδί μου), όσο και της εθνικής νίκης επί των κακών χοντρών τραπεζιτών με τα πούρα και τα ημίψηλα, κάτι που δε βρίσκαμε ταξί και το commuting time μας πολλαπλασιάστηκε (σιγά μη βγάλουμε τις Χάρλεϊ για να πάμε στο Δαχτυλίδι) δεν είχαμε και πολύ χρόνο στα χέρια μας για να πούμε όσα θέλαμε να πούμε. Τώρα όμως επιστρέψαμε και μια και έχουμε την ευκαιρία, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε έναν τύπο που κατόπιν κοινής συναινέσεως, αποφασίσαμε να αποκαλούμε στο εξής με το τσιφορέικο “χλιβερός”  (είναι κάτι σαν το “θλιβερός” αλλά πιο θλιβερό, καταλαβαίνετε). Όπως ξέρετε, από παλιά έχουμε μια αυτή να κολλάμε με μερικούς τύπους και αφού ο ανεκδιήγητος την έκανε, κάποιον πρέπει να βρούμε. Όχι ότι λείπουν δηλαδή.

Ο Χλιβερός λοιπόν, είναι μια μούρη που παλιά ήταν δημοσιογράφος. Τώρα πια δεν είναι, αν και ο ίδιος διατείνεται πως είναι και εξακολουθεί να το υποστηρίζει δημόσια, τόσο δια της τηλεοπτικής όσο και δια της Ιντερνετικής οδού. Το ότι δεν είναι πια δημοσιογράφος, το αντιλαμβάνεται κανείς από τη θεματολογία του η οποία ακροβατεί ανάμεσα στο φαιδρό και στο συνωμοσιολαγνικό (που συχνά ταυτίζονται), όμως καμιά φορά, μέσα στον κυκεώνα του μυαλού του, περνάει αρκετά κοντά από την πραγματικότητα ώστε να μοιάζει (στους ανυποψίαστους) ότι δεν τα έχει χάσει ολοσχερώς και ότι έχει κάποια επαφή με τη γήινη σφαίρα. Υπό κανονικάς συνθήκας, τέτοιες περιπτώσεις δε θα μας ένοιαζαν και πολύ (καθότι έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε) αλλά έλα που τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει το εξής χαριτωμένο: ένας από τους παίκτες της πιάτσας μας -και εδώ το “μας” είναι εν τη ευρυτέρα εννοία- έχει βάλει τον Χλιβερό να τα χώνει σε κάτι άλλους της πιάτσας μας -ευρυτέρα εννοία και εδώ- με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το γελοίο του πράγματος είναι ότι αυτά τα οποία “ανακαλύπτει” ο Χλιβερός με τη δημοσιογραφική του μύτη, είναι (α) παγκοίνως γνωστά σε όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ (όσοι δεν την παροικούν δε νοιάζονται), και, (β) από μόνα τους αρκετά εντυπωσιακά (και το εννοούμε με τον χειρότερο τρόπο) -και δε συζητάμε καν το ότι, έτσι κι αλλιώς, όλοι ξέρουμε ποιος βάζει τον Χλιβερό να τα χώνει σ’ αυτούς που τα χώνει. Μ’ άλλα λόγια, κουκλοθέατρο, έτσι; Αλλά για ποιους; Και με τι σκοπό; Να διορθωθεί η πιάτσα της διαδραστικής επικοινωνίας, να πούμε; Με τι; Με τις αποκαλύψεις του Χλιβερού; Αντέστε καλέ από ‘κει!

Advertisements
One Comment leave one →
  1. karamitsos permalink
    09/08/2011 00:08

    Υπερευαισθησίες έχετε για μια αγορά που πάντα το digital το έβλεπε σαν αρπαχτή-τρανή απόδειξη το πως κατάντησαν τα web awards-και όπου οι λαμογιές έπαιρναν κι έδιναν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: